Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Krem Dondurmalı Kup

KREM DONDURMALI KUP



MALZEMELER

3 YUMURTA AKI

2 PAKET KREM ŞANTİ

1/2 SU BARDAĞI ŞEKER

1 SU BARDAĞI SÜT

2 PAKET VANİLYA

2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO

200 GR. ÇİLEK

1 ORTA BOY MUZ

1 LİMON KABUĞU RENDESİ

ÇİKOLATA SOSU İÇİN:

100 GR. BİTTER ÇİKOLATA

3-4 ÇORBA KAŞIĞI SÜT



Yıkanmış çilekleri blendır yardımıyla püre haline getirelim. Ayrı bir kapta muzu blendır yardımıyla püre haline getirelim. Bir kapta yumurta aklarını 1 fiske tuz ilavesi ile kar haline gelip katılaşana kadar çırpalım. Çırpmaya devam ederek şekeri azar azar ekleyelim. Ayrı bir kapta krem şantiyi sütle yumurta aklarını ekleyip çırpma teli ile birkaç çırparak koyulaştıralım. İçine vanilyayı, kez karıştıralım. Karışımı üç ayrı kaba alalım. Kremanın bir kısmına kakao, bir kısmına çilek püresi ekleyip karıştıralım. Kalan kremaya limon kabuğu rendesi ve muz püresi ekleyip karıştıralım. Kremaları buzlukta donana dek bekletelim. Bu arada çikolata sosunu hazırlayalım. Çikolatayı rendeleyip madeni bir kaba alalım. Bu kabı su dolu bir tencereye oturtup ağır ateşte kaynayan suyun sıcaklığı ile çikolatayı benmari usulü eritelim. Sütü ekleyip karıştırarak çikolatayı ateşten alalım. Krema sertleştiğinde dondurma kaşığı ile veya kaşıkla kuplara paylaştıralım. Üzerine soğuttuğumuz çikolata sosunu gezdirelim. Dilediğimiz meyvelerle süsleyip servis yapalım.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP