Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Krem Şanti (Tereyağlı)

KREM ŞANTİ (TEREYAĞLI)



250 gr süt

1/4 bardak toz şeker

1 kahve fincanı un

2 yumurta sarısı

1,5 kahve fincanı pudra şekeri

1 kahve kaşığı vanilya tozu

150 gr krem şanti

Yeteri kadar tereyağı



Bir tencereye ölçülere göre toz şeker, yumurtaların sarısı, vanilya tozu konularak 5 dakika kadar çalkalanır sonra bunlara elenmiş un katılır, yeniden karıştırılır, bunlara kaynar halde bulunan sütün hepsi ilâve edilir ve hızlı hızlı karıştırılarak birbiriyle halledilir. Bu iş bitince tencere kuvvetli ateş üzerine oturtulur ve 5 dakika kadar telle döğercesine karıştırılır. Tencere ateşten indirilerek, geniş yayvan bir tabağa boşaltılır.

Krema soğurken, bir kuşaneye yumuşatılmış tereyağ konulur ve içersine kaşık kaşık pastacı kreması katılarak karıştırılır ve kremalar yağa yedirilir. Sonra buna pudra şekeri ilâve edilerek karıştırılır ve şeker kremaya yedirilir bu durumuyla kullanılır.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP