Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

KREMBRULE

KREMBRULE



Gerekli malzeme

750 gr krema

250 ml süt

150 gr tozşeker

10 yumurta sarısı

1 paket toz vanilya



KREMA ye sütü bir kapta karıştırıp kaynatın. Şeker, yumurta sarısı ve vanilyayı bir kapta hafifçe çırpın. Kaynayan kremayı azar azar şekerli karışıma üçte bir oranında ekleyip yedirin. Ilınınca bu karışımı ocakta kaynayan sütlü kremalı karışıma ilave edin. 1 dakika çırparak kestirmeden pişirin. (Ocağı kısın) Süzgeçten süzüp küçük kaplara paylaştırın. Kapları derince bir tepsiye dizin. Tepsinin içine kapların yarısına gelecek kadar su koyup 140 derece ayarlanmış fırında yarım saat kadar pişirin. Soğuyunca üzerlerine tozşeker serpip pürmüzle hafifçe yakın. Bekletmeden servis yapın. (Pürmüz; ufak bir ateş tabancasıdır, pastacılıkta kullanılır).



Not: Krembrule, fırın sütlaç gibi üzerini kızartmak istediğiniz tatlıların üstüne toz şeker serpip fırın ızgarayı 200 derece kızdırdıktan sonra fırınlayabilirsiniz. Bunu yaparken, tatlılarınızı fırın ızgaraya en yakın rafa koymalısınız.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP