Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Kıtır Sup

KITIR SUP



1 litre süt

2 çorba kaşığı nişasta

1 çay bardağı pirinç unu

1 su bardağı şeker

2 çorba kaşığı kakao

1 çay bardağı ceviz

1 çay bardağı fındık

1 paket vanilya

Hindistancevizi



Önce soğuk süt, şeker, nişasta, kakao ve pirinç unu bir tencereye konur, pürüz kalamayana kadar karıştırılır. Sonra orta ateşe yerleştirilir, sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Kıvam alınca dövülmüş fındık, ceviz ve vanilya ilave edilir. 1 dakika sonra ateşten alınır, kaselere konur. Soğuyunca üzerine hindistancevizi serpilerek servise sunulur.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP