Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Kuru İncirli Sütlaç

KURU İNCİRLİ SÜTLAÇ



1 litre süt

1 su bardağı şeker

10 adet kuru incir

1 çay bardağı pirinç

1 çay bardağı pirinç unu

1 paket vanilya



1 saat önceden kuru incirler ufak doğranır ve 1 su bardağı sıcak süte ıslatılır. Pirincin üzerine 1,5 su bardağı su eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir. Tencereye süt, şeker, suyuyla birlikte pirinç, pirinç unu konur ve sürekli karıştırarak pişirilir. Kıvam almaya başlayınca sütüyle birlikte incir katılır. 5-6 dakika sonra vanilya eklenir, ateşten alınır. Sıcak olarak kaselere paylaştırılır. Sonra buzdolabında soğutulur.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP