Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Kuru Kayısılı Puding

KURU KAYISILI PUDİNG



MALZEMELER (4-6 KİŞİLİK)

Yarım su bardağı kıyılmış kuru kayısı

1/3 su bardağı taze portakal suyu

6 dilim ekmek, bir tarafı yağlanmış

Çeyrek su bardağı şeker

1 çorba kaşığı puding tozu

3 adet yumurta

Yarım portakalın kıyılmış kabuğu

1,5 su bardağı süt

1 çorba kaşığı esmer şeker

Krema veya dondurma



Kayısdan ve portakal suyunu bir kaba alalım. Üzerini kapatıp 4 dakika pişirelim. Ekmek dilimlerinin kenarlarını keselim. Her dilimi küçük karelere ayıralım. Isıya dayanıldı bir kalıbın altına ekmekleri dizelim. Şeker, puding tozu, yumurtalar ve limon kabuğunu bir kaba koyup karıştrralrm. Büyük bir sürahiye sütü koyalım, yumurtalı karışımın içine dökelim. Yumuşayana kadar karıştıralım. Ekmeklerin üzerine dökelim. Son olarak kıyılmış kayısıları katalım. Esmer şeker serpiştirelim. Üzerini kapatalım 4 dakika pişirip 5 dakika bekletelim. Daha sonra da servis yapalım. Afiyet olsun.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP