Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

LİMON PELTESİ

LİMON PELTESİ



MALZEMELER:

4 limon

2 su bardağı şeker

7 su bardağı su (1 bardağı ile nişasta ezilir.)

3- 4 çorba kaşığı patates nişastası



YAPILIŞI:

1- Limonlar yıkanıp ince rendelenir. Limon kabukları iki kaşık şekerle ovulup 1 su bardağı su konur, karıştırılıp süzülür. Bu suya nişasta ve limon suyu da katılır.

2- 6 bardak su ile şeker kaynatılır. İçine nişastalı limon suyu konup karıştırılır. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır.

3- Kaselere boşaltılır.



Not:

1) Vişne, çilek ve portakal suları ile aynı şekilde pelte yapılabilir.

2) İstenirse kaselere boşaltılırken bir kaç meyve de katılabilir.

3) Reçellerin artmış suları pelte yapılarak değerlenebilir.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Limon Peltesi için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP