Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Limonlu Esmer Pelte

LİMONLU ESMER PELTE



3 su bardağı su

1 çay bardağı buğday nişastası

1 adet limon kabuğu

1 adet limon suyu

1 çay bardağı şeker



Önce bisküvi blenderden geçirilerek un haline getirilir. Sonra soğuk su, nişasta ve limon suyu tencereye konur, iyice karıştırılır. Daha sonra üzerine şeker katılır ve orta ateşte kıvam alana kadar, karıştırarak pişirilir. Limon kabuğu ve bisküvi eklenir, bir taşım daha pişirilir. Kaselere paylaştırılır. Buzdolabında soğutulur, ikram edilir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP