Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Mandalina Pelteli Muhallebi

MANDALİNA PELTELİ MUHALLEBİ



Muhallebi için:

1 litere süt

1 su bardağı toz şeker

2 çorba kaşığı pirinç unu

2 çorba kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 çorba kaşığı margarin

Pelte için:

3 su bardağı mandalina suyu

1 çay bardağı nişasta

1 su bardağı su

1 çay bardağı toz şeker



Muhallebi malzemesi margarin ve vanilya dışında tencereye aktarılır. Orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce margarin ve vanilya katılır, karıştırılır. Soğurkan ara ara karıştırılır. Pelte malzemesi diğer tencereye konur. Orta ateşte şeffaflaşıp, kıvam alana dek pişirilir, soğutulur. Kaselerin yarısına muhallebi konur, kalan kısmı da pelteyle tamamlanır. Üzeri arzu edilen şekilde süslenir, ikram edilir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP