Mandalinalı Puding
MANDALİNALI PUDİNG
MALZEMELER
6 Yaprak Jelatin
2 Mandalina
2,5 Küçük Kutu Süt Kreması
4-5 Çorba Kaşığı Tozşeker
2 Portakalın Suyu
Sütlü Çikolata
YAPILIŞ TARİFİ
Jelatini 5 dakika suda bekletin. Mandalinaların kalın kabuklarını ve ince
zarlarını soyun. Soyarken mandalinaların suyunu bir kasede biriktirmeye
çalışın. Mandalina filetolarını uzunlamasına ikiye bölün. Süt kremasına
mandalinaların suyunu, mandalinaları ve 1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyip
karıştırın.
Jelatini kısık ateşte eritin. Süt kremalı karışımdan 3 çorba kaşığı alıp
jelatine ilave edin. Ardından jelatini süt kremalı karışıma ekleyip karıştırın.
Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbın içine şeffaf bir folyo yayın. Kremalı
karışımı kalıba alıp buzdolabında 2 saat bekletin.
Kalan şekeri bir tencerede karıştırarak eritin. Portakal suyunu ekleyip
koyulaşıncaya kadar 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Çikolatayı
rendeleyin.
Pudingi kalıptan çıkarın. Folyoyu üzerinden alın. Pudingi dilimleyip servis
tabaklarına alın. Ses ve çikolata eşliğinde servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder