Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Mandalinalı Puding

MANDALİNALI PUDİNG



MALZEMELER

6 Yaprak Jelatin

2 Mandalina

2,5 Küçük Kutu Süt Kreması

4-5 Çorba Kaşığı Tozşeker

2 Portakalın Suyu

Sütlü Çikolata



YAPILIŞ TARİFİ

Jelatini 5 dakika suda bekletin. Mandalinaların kalın kabuklarını ve ince

zarlarını soyun. Soyarken mandalinaların suyunu bir kasede biriktirmeye

çalışın. Mandalina filetolarını uzunlamasına ikiye bölün. Süt kremasına

mandalinaların suyunu, mandalinaları ve 1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyip

karıştırın.

Jelatini kısık ateşte eritin. Süt kremalı karışımdan 3 çorba kaşığı alıp

jelatine ilave edin. Ardından jelatini süt kremalı karışıma ekleyip karıştırın.

Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbın içine şeffaf bir folyo yayın. Kremalı

karışımı kalıba alıp buzdolabında 2 saat bekletin.

Kalan şekeri bir tencerede karıştırarak eritin. Portakal suyunu ekleyip

koyulaşıncaya kadar 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Çikolatayı

rendeleyin.

Pudingi kalıptan çıkarın. Folyoyu üzerinden alın. Pudingi dilimleyip servis

tabaklarına alın. Ses ve çikolata eşliğinde servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP