Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Meyve Soslu Bavarua

MEYVE SOSLU BAVARUA



MALZEMELER

3 su bardagı süt

1 su bardagı toz şeker

4 adet yumurta

5 adet jelatin

1 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

1 paket vanilya

Mevsimine göre meyve (portakal, elma, kivi, muz, ananas)



YAPILIŞ TARİFİ

Şeker, un, limon kabugu rendesi, yumurta sarılarını bir tencereye koyup

iyice karıştırın. Süt ilave ederek ateşe koyun. Muhallebi kıvamına gelinceye

kadar pişirin.

lslatılmış jelatin yapraklarını koyup, eriyene kadar karıştırın. Ayrı bir kapta

yumurta aklarını bir fiske tuzla katı kar haline gelene kadar çırpın. Diğer

kremaya hızlı hızlı karıştırarak ilave edin. soğuyunca içine küçük küçük

doğranmış meyveler koyun. Yağlanmış toz şeker serpilmiş kalıba boşaltın.

Buzdolabında dondurup kalıbı sıcak suya koyun. Servis tabagına ters

çevirin. Üzerine boza kıvamına getirilmiş herhangi bir meyve marmelatı

dökerek süsledikten sonra servise sunun.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP