Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Meyve Soslu Tavuk Göğsü

MEYVE SOSLU TAVUK GÖĞSÜ



1 litre süt

3 kahve fincanı un

3 kahve fincanı şeker

125 gr margarin

1 çorba kaşığı tarçın

MEYVE SOSU

10 adet kuru kayısı

1 portakalın suyu

2 çorba kaşığı pudra şekeri

1/2, çay kaşığı vanilya



Unu tencereye koyun, kısık ateşte sarartmadan kavurun. Süt, şeker koyup dibi tutmadan koyulaşana kadar pişirin. 125 gr margarin ilave edin, 20 dk. çırpın. Suyla ıslanmış bir cam tepsiye dökün ve bir gece dolapta bekletin. Meyve sosla ve tarçınla servis yapın.



Sosun Yapımı: Kayısıları iyice yıkayın bir çay bardağı suyla 10 dk. haşlayın. Portakal suyu, vanilya ve pudra şekerini rondodan geçirin.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP