Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Mısır Gevrekli Puding

MISIR GEVREKLİ PUDİNG



MALZEMELER (3 KİŞİLİK)

1 paket muzlu puding

2 su bardağı süt

Yarım paket krem şanti

Yarıın su bardağı soğuk süt

1 kase mısır gevreği

1 adet muz

1 çorba kaşığı dövülmüş karamelli şeker

2 kaşık kıyılmış fındık

ÜZERİNE:

1 çorba kaşığı rendelenmiş sütlü çikolata

Kıyılmış fındık



Sütü tencereye aktaralım. Üzerine muzlu pudingi ekleyelim. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştıralım. Koyulaşana dek pişirip, tencereyi ateşten alalım. Sonra krem şanti ile soğuk sütü ekleyelim ve katılaşana dek çırpalım. Buzdolabında yarım saat bekletelim. Hafifçe ılınmış olan muzlu pudinge, mısır gevreğini ekleyelim. İyice karıştıralım. İstediğimiz bir kalıbı alüminyum folyo ile kaplayalım. Mısır gevrekli pudingin yarısını kalıba dolduralım. Üzerine muz dilimlerini yerleştirelim. Havanda iri şekilde dövülmüş karamelli şekeri, muzların üzerine serpelim. 2 çorba kaşığı kıyılmış fındığı ekleyelim, kalan mısır gevrekli pudingi ekleyelim. Üzerini bir kaşığın tersiyle düzeltelim. Kalıbı buzluğa koyalım. Yarım saat bekletelim. Sonra, folyo yardımı ile tatlıyı kalıbuı içinden çıkaralım. Ters yüz ederek, düz bir tabağa alalım. Üzerine rendelenmiş sütlü çikolata ve kıyılmış fındık serperek servis yapalım.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP