Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Muhallebili Lokum

MUHALLEBİLİ LOKUM



3 su bardağı süt

1 çorba kaşığı tereyağı

2,5 kahve fincanı un

2,5 kahve fincanı tozşeker

1 tatlı kaşığı tarçın

1 su bardağı file antepfıstığı



Süt, iki buçuk kahve fincanı un ve tereyağını tencerede muhallebi gibi pişirin. Kaynamaya yakın, şekeri ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Ocağı kapattıktan sonra tarçını ekleyip karıştırın. Blender ile iyice çırpın. Muhallebiyi düz bir tepsiye 1 cm kalınlığında yayın. Üzerine file antepfıstığı serpiştirin ve buzdolabına koyup 3-4 saat katılaşmasını bekleyin. Buzdolabından aldıktan sonra 2 cm eninde ve 5 cm boyunda . dikdörtgenler halinde kesin. Minik rulolar elde edin. Servis tabağına dizdikten sonra üzerlerine antepfıstığı serpiştirin.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP