Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

MÜRDÜM ERİĞİ JÖLESİ

MÜRDÜM ERİĞİ JÖLESİ



1 kg. mürdüm eriği

3-4 su bardağı şeker

2 çorba kaşığı limon suyu



Erikleri yıkayıp dörde bölünüz. Çekirdeklerini atınız. 3 su bardağı su ilavesi ile yumuşayıncaya kadar pişirip mikserden geçiriniz. Oluşan meyve suyunu iki kat tülbentten geçiriniz. Şeker ve limon suyu ilâve edip koyulaşıncaya kadar kaynatınız. Kuru ve ılık kavanozlara hava almıyacak şekilde doldurunuz. Soğuyunca kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde bekletiniz.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP