Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

MÜRDÜM ERİĞİ PUDİNGİ

MÜRDÜM ERİĞİ PUDİNGİ



500 gr. mürdüm eriği

1 parça çubuk tarçın

2 karanfil

1/2 su bardağı şeker

1 su bardağı su

1 limon kabuğu rendesi

2,5 bardak süt

2 çorba kaşığı un

1 çay bardağı toz şeker

1 yumurta sarısı

1 yumurta akı

1 çay bardağı toz badem

1 çay kaşığı vanilya



Eriklerin çekirdekleri çıkartılır. Tarçın, karanfil, şeker, su, limon kabuğu konur ateşte pişirilir ve süzgeçten geçirilir. Kaselerin dibine ikişer çorba kaşığı konur. Süt, un, şeker, yumurta sarısı ateşte göz göz olup, katılaşıncaya kadar pişirilir. Yumurta akı mikserle kar haline getirilir. Yavaş yavaş kremaya aktarılır vanilya ve badem konur. Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırılır. Eriklerin üzerine dökülür. Dolapta 4 saat bekletilip servis yapılır.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP