Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Muzlu Mısır Gevreği

MUZLU MISIR GEVREĞİ



1 paket muzlu puding

2 su bardağı süt

Yarım paket krem şanti

Yarım su bardağı soğuk süt

1 kase mısır gevreği

1 adet muz

1 çorba kaşığı dövülmüş karamelli şeker

2 çorba kaşığı kıyılmış fındık

Üzerine:

1 çorba kaşığı rendelenmiş sütlü çikolata

kıyılmış fındık



Sütü bir tencereye aktarın. Üzerine 1 paket muzlu pudingi ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Koyulaşana dek pişirin. Koyulaştıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden alın.

Sonra yarım paket krem şanti ile yarım su bardağı soğuk sütü katılaşana dek çırpın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Hafifçe ılınmış olan muzlu pudinge, 1 kase dolusu mısır gevreğini ekleyin. İyice karıştırın. Dilediğiniz bir kalıbı alüminyum folyo ile kaplayın. Mısır gevrekli pudingin yarısını kalıba doldurun. Üzerine muz dilimlerini yerleştirin.

Havanda iri kalacak şekilde dövdüğünüz karamelli şekeri, muz dilimlerinin üzerine serpin. 2 çorba kaşığı kıyılmış fındık ekleyin. Kalan mısır gevrekli pudingi ilave edin. Üzerini bir kaşığın tersiyle düzeltin. Kalıbı buzluğa koyun. Yarım saat bekletin. Buzluktan çıkardıktan sonra, folyo yardımıyla tatlıyı kalıbın içinden çıkarın. Ters yüz ederek, düz bir tabağa alın. Üzerine rendelenmiş çikolata ve kıyılmış fındık serpin.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP