Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Muzlu Sakız Muhallebisi

MUZLU SAKIZ MUHALLEBİSİ



2 adet muz

2 su bardağı süt

25 gram margarin

2-3 adet damla sakızı

2/3 su bardağı tozşeker

2 çorba kasığı un

2 çorba kasığı nişasta

1 adet yumurtanın sarısı



Bir tencerede 1 su bardağı sütü, margarini ve damla sakızlarını karıştırın. Tencereyi ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, sakızların erimesini sağlayın. Ayrı bir tencerede 1 su bardağı sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurta sarışım karıştırın. Kısık ateşte pişirin. Koyulaşmaya başladığında sakızlı sütü, muhallebiye ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Koyu bir hal aldığında muhallebiyi ateşten alın. 8-9 çorba kaşığı muhallebiyi ayırın. Muzları rendeleyerek, tenceredeki muhallebinin üzerine ekleyin. Muhallebiyi kaselere bölüştürün. Üzerine muzsuz muhallebiden koyun. Bir süre buzdolabında bekletin. Muz dilimleri ile süsleyerek, servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP