Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Muzlu ve Kakaolu Puding

MUZLU VE KAKAOLU PUDİNG



4-6 kişilik gerekli malzemeler:

2.5 su bardağı süt

4 çorba kaşığı pirinç unu

1 çorba kaşığı nişasta

5 çorba kaşığı kakao

Yarım su bardağı tozşeker

Üzeri için;

4 muz

2 portakalın kabuğu

50 gr margarin

1.5 çay bardağı tozşeker

2 çorba kaşığı taze portakal suyu



1. Süt, pirinç unu, nişasta , kakao ve tozşekeri derin bir kapta mikserle çırpın. Tencereye alıp kısık ateşte arada bir karıştırarak koyu bir kıvama gelene kadar pişirin. 4 servis kâsesine paylaştırıp ılınmaya bırakın.

2. Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Portakal kabuklarını jülyen doğrayın. Margarini teflon tavada eritip portakal kabuklarını 1-2 dakika soteleyin. Muzları ve 2 kaşık portakal suyunu ekleyip hafif rengi dönene kadar pişirin.

3. Ilık pudingin üzerine ekleyip 5 dakika buzdolabında bekletin ve soğuk servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP