Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Narenciye Peltesi

NARENCİYE PELTESİ



Malzemeler

2 su bardağı portakal suyu (5 portakal)

1 su bardağı greyfurt suyu (1 iri greyfurt)

1/2 limonun suyu

4 çorba kaşığı nişasta

3/4 su bardağı şeker

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı portaka kabuğu rendesi



Yapılışı

Portakal, greyfurt ve limonu narenciye sıkacağında sıkın.

3 çorba kaşığı nişastayı, 1 su bardağı suda eritin.

Meyve suyunun içinde şekeri eritin, portakal kabuğu rendesi ekleyin ve kısık ateşte kaynatmaya başlayın.

Nişastalı suyu, yavaş yavaş, şekerli meyve suyuna ilave edin ve devamlı karıştırın. Pelteniz 5-7 dk kaynadıktan sonra, koyulaşınca kaselere boşaltın. Soğuk olarak servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP