Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Prenses Tatlısı

PRENSES TATLISI



Malzeme ( 4 Kişilik):

60 gr. Tereyağı

20 gr. Şeker şurubu

220 gr. Eti burçak

60 gr. Şeker

3 şeker kaşığı Nescafe

320 gr. Süt

30 gr. Nişasta

2 ad. Yumurta

2 ad. Yaprak jelatin

320 gr. Vurulmuş şanti

2 ad. Yumurta beyazı.



Tarif:

Tereyağı ısıtılıp, şurup ve eti burçak serdane ile kırılıp, tereyağına karıştırılıp, kalıpların içine kabuk yapılıp dondurulur. Daha sonra şeker, nescafe, süt kaynatılır. Nişasta ve yumurta ile sübye yapılıp, kaynatılan süte ilave edilir. Kaynatılıp, soğutulur ve yaprak jelatin, krem şanti ve yumurta beyazı ile mikserde karıştırılır. Hazırlanan kalıplar çıkarılır. İçine hazırlanan karışım doldurulup, çilek sos ile servis edilir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP