Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Sakızlı ve Susamlı İrmik Tatlısı

SAKIZLI VE SUSAMLI İRMİK TATLISI



6-8 kişilik Gerekli malzeme:

4 su bardağı süt

10 çorba kaşığı irmik

10 çorba kaşığı tozşeker

15 gr tereyağı

2 yumurta

1 paket vanilya

3 damla sakızı

2 çorba kaşığı beyaz susam



Süt, şeker ve irmiği tencereye alın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca tereyağını ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Damla sakızını havanda ezin.

Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp soğuk muhallebiye ekleyin. Mikserle düzgün bir karışım olana kadar çırpın. Vanilya ve damla sakızını ekleyip karıştırın. Yağlanmış fırın kabına döküp üzerine susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri altın rengini alıncaya kadar pişirin. Soğuyunca kare dilimlere kesin, servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP