Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Şerbetli Gül

ŞERBETLİ GÜL



Adese Restorant - Etlik



Malzemeler:

1 paket margarin

1 su bardağı irmik

500 g un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 u bardağı yoğurt

1 su bardağı fındık

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker

3,5 su bardağı su

1-2 damla limon



Hazırlanışı:

Öncelikle irmik, oda sıcaklığında eritilmiş margarin, yoğurt, kabartma tozu, vanilya derince bir kaba konulur. El yardımıyla bir süre yoğrulduktan sonra un kaba eklenir. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulmaya devam edilir. Elde edilen hamur 3 yuvarlak parçaya ayrılır. Merdane yardımıyla ince bir şekilde açılarak ağzı geniş çay bardağı yardımıyla 6 parçaya bölünür. Elde edilen yuvarlak parçalar uç uca eklenir ve tek bir parça oluşturacak şekilde üst üste yuvarlanarak rulo şeklinde sarılır. Elde edilen rulo bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesilir. Kesilen ve gül şeklini alan parçalar önceden yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerleri birer adet fındıkla süslendikten sonra 170 derecede 20-25 dakika pişirilir. Derince tencereye 3 su bardağı Adese toz şeker, 3.5 su bardağı su konulur ve kaynatılır. Kaynadıktan sonra üzerine 1-2 damla limon eklenir ve soğumaya bırakılır. Pişen hamurların üzerine ılık kıvamdaki şerbet gezdirilerek dökülür. Şerbetini çekmesi için bir süre dinlendirilir. Soğuk olarak servis yapılır.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP