Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Sütlü Aşure

SÜTLÜ AŞURE



2 su bardağı yarma

1 su bardağı nohut

1 su bardağı kurufasulye

1 çay bardağı kuru üzüm

8 adet kuru incir

1 çay bardağı badem

10 adet kuru kayısı

1 su bardağı süt

2 su bardağı toz şeker

8 su bardağı su



Yarma, nohut, kurufasulye, iç badem ayrı ayrı haşlanır. Haşlanan yarmanın yarısına süt eklenir robottan geçirerek bulamaç haline getirilir. Aşurenin pişeceği tencereye, yarma ve bulamaç halinde ki yarma, şeker, su konur. Kaynamaya başlayınca üzüm, ince doğranmış kayısı, incir eklenir. Üzüm şişmeye başlayınca badem, nohut ve kuru fasulye katılır. 15 dakika daha kaynatılır. Kaselere konur. Üzerine arzu edilen yemiş ya da nar taneleri serpilebilir. Gülsuyu gezdirilebilir.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Aşure için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------



0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP