Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Üzümlü Sakızlı Muhallebi

ÜZÜMLÜ SAKIZLI MUHALLEBİ



1 litre süt

1 çay bardağı kuru üzüm

1 su bardağı şeker

2 parça damla sakızı

1 su bardağı pirinç unu

1 çorba kaşığı margarin



Üzüm yarım saat ılık suda bekletilir ve suyu süzülür. Tencereye soğuk olarak süt, pirinç unu ve şeker konur, karıştırılır. Sonra ateşe yerleştirlir. Orta ateşte kıvam alana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce üzüm, dövülmüş sakız ve margarin eklenir. Kaselere paylaştırılır.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP