Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Ahududu Soslu Muhallebi

AHUDUDU SOSLU MUHALLEBİ



4 su bardağı süt

1 su bardağı un

Yarım paket margarin

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

Sos için:

Yarım kg ahududu

1,5 çay bardağı şeker

1 tatlı kaşığ buğday nişastası



Soğuk süt, un ve şeker bir tencereye konur, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce vanilya ve margarin eklenir. Mikserle 5 dakika çırpılır. Kaselere pay edilir. Diğer tarafta ahududu temizlenir, robottan geçirerek püre yapılır, sos kabına aktarılır. Üzerine şeker ve nişasta bırakılır, ara sıra karıştırarak bir taşım pişirilir. Muhallebilerin üzerine sos taksim edilir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP