Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

AYVA JÖLESİ

AYVA JÖLESİ



3 orta boy ayva

3-4 su bardağı şeker

2 çorba kaşığı limon suyu



Ayvayı yıkayıp dörde bölünüz. Çekirdek yatağını çıkartıp kabuğunu soyunuz. Küçük parçalara bölünüz. 3 su bardağı su ilavesi ile yumuşayıncaya kadar pişirip mikserden geçiriniz.

Oluşan meyve suyunu iki kat tülbentten geçiriniz. (Suyunun berraklaşması için). Şeker ve limon suyu ilâve edip koyulaşıncaya kadar kaynatınız. (Porselen bir kaba damlatılan son damla yayılmıyorsa olmuş demektir.) Kuru ve ılık kavanozlara hava almıyacak şekilde doldurunuz. Soğuyunca kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde bekletiniz.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP