Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Ahududulu Limon Kreması

AHUDUDULU LİMON KREMASI



6 kişilik gerekli malzeme;

250 gr ahududu

Yarım çay bardağı tozşeker

2.5 su bardağı krema

2 çorba kaşığı pudraşeker

1 çay kaşığı tarçın

Limonlu krema İçin;

1 yumurta

2 yumurta sarısı

Yarım su bardağı tozşeker

1 kahve fincanı

limon suyu

1 su bardağı krema

Yarım su bardağı süt

1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Süslemek için:

Şerit kesilmiş limon kabuğu



1. Ahududunun birkaç tanesini süsleme için ayırıp kalanı bir kaseye alın. Tozşekeri ilave edip en az 30 dakika bekletin ve süzün.

2. Limonlu krema için 1 yumurta ve 2 yumurta sarısını tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Limon suyunu azar azar yedirerek ekleyin. Süt ve süt kremasını ilave edip çırpın. Kısık ateşte benmari usulü karıştırarak pişirin. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

3. Hazırladığınız limonlu kremayı buzlu su dolu bir başka tencereye alıp arada bir karıştırarak ılınmaya bırakın.

4. İki buçuk bardak kremayı bir kaseye alıp pudraşeker ve tarçını ilave edin. Koyulaşıncaya kadar çırpın.

5. Hazırladığınız limonlu kremanın yarısını 6 servis kasesine paylaştırıp ahududuların yarısını sosuyla birlikte ilave edin. Sırasıyla süt kremalı karışımın yarısını, ahududu, limonlu kremayı ilave edin. Süsleme için ayırdığınız ahududu ve limon kabuğu ile süsleyin. Buzlukta en az 1 saat bekletip servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP