Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Su Sütlacı

SU SÜTLACI



5 su bardağı su

1 çay fincanı pirinç

4 çorba kaşığı buğday nişastası

1 su bardağı şeker

1 çorba kaşığı doğal gülsuyu



Tenceye ayıklanmış pirinç konur. Üzerine 2 su bardağı su eklenir. Kısık ateşte pirinçler uzayana kadar pişirilir. Üzerine 5 su bardağı soğuk su, şeker ve nişasta eklenir. Orta ateşte şeffaflaşıp, kıvam alana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce gülsuyu katılır. Kaselere paylaştırılır. Buzdolabında soğutulur.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP