Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Ananaslı Tepsi Muhallebisi

ANANASLI TEPSİ MUHALLEBİSİ



1 litre süt

1,5 su bardağı şeker

2 adet yumurta sarısı

1 su bardağı pirinç unu

1 paket vanilya

1 kutu konserve ananas

Üzeri için:

2 adet yumurta akı



Ananas dışında malzeme tencereye konur. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Fırın tepsisinin yüzeyine ananas dilimleri dizilir. Üzerine muhallebi dökülür. Yumurta akları 1 fiske tuzla çırpılır, kar haline getirilir. Muhallebinin üzerine yayılır. Önceden ısıtılmış 160 derece fırına verilir. Üzeri kızarana kadar pişirilir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP