Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

AŞURE

AŞURE



MALZEMELER:

3 su bardağı aşurelik buğday

Yarım su bardağı pirinç

Yarım su bardağı fasulye

Yarım su bardağı nohut

1/4 su bardağı çekirdeksiz üzüm

5- 6 tane incir

2- 3 dilim portakal kabuğu

1 kahve fincanı gül suyu

1 paket vanilya

2- 3 avuç fındık veya ceviz içi ve tarçın

2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi

5- 6 su bardağı şeker



YAPILIŞI:

1- Akşamdan, buğday, fasulye ve nohut ayıklanıp yıkanır. Ayrı ıslatılır.

2- Buğday, pirinç ve ince kıyılmış portakal kabuğu beraber haşlanır.

3- İyice pişirilmiş nohut ve fasulye konur. Bir müddet beraber kaynatılır.

4- Şeker konur. Sonra yıkanmış üzüm ilave edilir.

5- Ateşten alınmadan 5- 10 dakika evvel küçük doğranmış incir, gül suyu ve vanilya konur.

6- Kaselere boşaltılıp dövülmüş fındık, tarçın, hindistan cevizi ile süslenir.



Not: Aşureye, kaselere koymadan önce, haşlanıp soyulmuş kestane de konabilir.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Aşure için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------



0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP