Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Tepside Profiterol

TEPSİDE PROFİTEROL



1 litre süt

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

1 poşet toz krem şanti

1 paket etimek

Üzeri için:

1,5 su bardağı su

2 çorba kaşığı kakao

1,5 çay bardağı toz şeker

2 çorba kaşığı un

1 paket vanilya



Süt, şeker ve un bir tencereye konur, orta ateşte kıvam alana kadar pişirilir. Ateşten alınır, krem şanti eklenir, mikserle 3 dakika çırpılır. Üzerine kırılmış etimek konur ve karıştırılır. Uygun büyüklükte bir tepsiye dökülür. Üst malzemesi bir tencereye konur, orta ateşte kıvam alana kadar pişirilir. Tepsideki malzemenin üzerine dökülür düzeltilir. Bir gece buzdolabında dinlendirilir. ertesi günü üzerine fındık serpilir. Kare kare keserek ikram edilir.



0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP