Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

BADEMLİ İRMIKLİ PUDİNG

BADEMLİ İRMIKLİ PUDİNG



1 litre süt

130 gram (4/6 su bardağı) irmik

130 gram (1/2 su bardağı) tozşeker

100 gram (4/5 su bardağı) soyulmuş badem

30 gram (2 çorbakaşığı) tereyağı ya da margarin

4 yumurta

1 limon

Meyva şekerlemeleri

Tuz



1 Bademleri, kaynamakta olan suyun içinde biraz beklettikten sonra soyun. Tozşekere bulayarak fırın tepsisinde kavurun.

2 1 çorbakaşığı rendelenmiş limon kabuğu attığınız sütü kaynatın. Azar azar irmiği dökerken tahta bir kaşıkla karıştırın. 15-20 dakika kadar ara vermeden karıştırdıktan sonra şekerli bademleri, 30 gram tereyağı ya da margarini ve bir tutam tuzu ekleyip ateşten indirin.

3 Ilıttıktan sonra, önceden hafifçe çırptığınız yumurtaları ekleyin.

4 Bu arada 24 cm. çapındaki bir kalıbı önce yağlayın, sonra galeta ununa bulayın. Karışımı, kalıba ters yüz ederek koyun ve düzeltin. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişmeye bırakın. Meyve şekerlemesiyle süslediğiniz tatlıyı ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP