Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

KOLAY SEFTALİLİ PUDİNG

KOLAY SEFTALİLİ PUDİNG



250 gram (1 su bardağı) süt

80 gram (2/3 su bardağı) pudra şekeri

3 adet şeftali

3 yumurta

Bir paket vanilya

2 çorba kaşığı un



1 Şeftalileri yıkayıp soyduktan sonra mikserden geçirin. Bir kapta 2 yumurtanın sarısını ve bir bütün yumurtayı tozşekerle çırpın. Köpüklü bir karışım elde edince, unu ekleyip yeniden çırpın. Şeftali püresini ve vanilyayı katarak iyice karıştırdıktan sonra sıcak sütü ilave edin.

2 Karışımı, 4 adet ısıya dayanıklı puding kalıbına boşaltıp her birinin üstünü alüminyum folyoyla kaplayın. En az dört parmak yüksekliğinde bir tepsinin içine yarı yarıya gelecek biçimde kaynar su koyun. İçinde puding bulunan kaseleri tepsiye yerleştirin. 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Alüminyum folyoları çıkarıp soğumaya bırakın. Sonra tabaklara ters yüz ettiğiniz pudingleri şeftali dilimleriyle süsleyip servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP