Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Bademli Süt Tatlısı

BADEMLİ SÜT TATLISI



4 su bardağı süt

1 çay bardağı pirinç unu

1 su bardağı ince çekilmiş badem

1,5 su bardağı şeker

2 çorba kaşığı tereyağı



Tereyağı, pirinç unu ve çekilmiş badem, pirinç unu pembeleşene kadar kavrulur. Ateşten alınır, bu arada soğuk süt ve şeker karıştırılır. Pirinç unlu karışıma dökülür. Ateşe tekrar koymadan önce çırpıcıyla iyice karıştırılır. Sonra ateşe konur, sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Karışım ıslatılmış kaselere konur. Buzdolabında soğuduktan sonra düz tatlı tabağına ters çevrilir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP