Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Çikolata Katlı Muhallebi

ÇİKOLATA KATLI MUHALLEBİ



1 litre süt

1 su bardağı şeker

1 su bardağı pirinç unu

1 paket vanilya

1 paket ufak çikolata

1 çorba kaşığı kakao



Süt, şeker, pirinç unu, vanilya bir tencereye konur, orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Muhallebinin üçte birlik kısmı başka bir tencereye aktarılır. İçine kakao ve kırılmış çikolata eklenir, malzemeler eriyene kada kısık ateşte pişirilir. Kasenin üçte birine muhallebi konur. Üzerine çikolaaltı kat bırakılır. Son katta muhallebi ile tamamlanır. Malzeme bitene kadar kaseler aynı şekilde doldurulur.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP