Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Keşkül

KEŞKÜL



Malzemeler

1.5 kg süt

5 adet acı badem

1 fincan kabukları soyulmuş badem

1.5 bardak toz şeker

1 fincan çok ince öğütülmüş fındık

1 fincan hindistancevizi

2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı mısır nişastası

1 tatlı kaşığı tereyağı.



Yapılışı

Süt, şeker, Hindistan cevizi, kabukları çıkmış ince kıyılmış acı badem bir tencerede kaynatılır. Diğer yanda un ve nişasta bir çay bardağı su içinde iyice ezilir. Kaynayan sütün içine dökülüp çırpma teli ile karıştırılır. Fındıklarda ilave edildikten sonra hemen ocaktan alınır. Sıcakken içine tereyağı atılıp mikserle sakızlaşıncaya kadar çırpılır. Kâselere boşaltılır, üzeri fındık ve şam fıstığı ile süslenir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP