Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Çikolatalı Muzlu Muhallebi

ÇİKOLATALI MUZLU MUHALLEBİ



1 litre süt

2 çorba kaşığı un

1 çorba kaığı nişasta

1 paket bitter çikolata

1 adet muz

1 su bardağı toz şeker



Soğuk süt, şeker, un ve nişasta bir tencereye konur. İyice karıştırdıktan sonra orta ateşe yerleştirilir. Çırpıcıyla karıştırarak pişirilmeye başlanır. Isınmaya başlayınca parçalara ayrılmış çikolata eklenir. Karıştırmaya devam ederek kıvam alana kadar pişirilir. Ateşten alınır, mikserle 5 dakika çekilir. Sonra hemen doğranmış ve birkaç parçaya kesilmiş muz ilave edilir. Mikserle muzlar parçalanana kadar bir süre daha çekilir. Kaselere paylaştırılır. Buzdolabında 2 saat soğuduktan sonra servise sunulur.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP