Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Yalancı Tavuk Göğsü

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ



1 kg. süt

1,5 Su bardağı toz şeker

Yarım paket margarin

2 çay bardağı un

2-3 parça damla sakızı



Derin bir kap içerisinde yağ iyice eritilir. İçerisine un ekelenerek hafif ateşte biraz kavrulur, soğuk süt eklenir, daha sonra şeker ve dövülmüş damla sakızı konur. Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir, ateşten alınır. Kısa süre soğuduktan sonra, 25 dakika kadar mikserle çırpılır, sakız gibi olduğu zaman kıvama gelmiş demektir. Yalancı tavuk göğsü hafif ıslatılmış kenarlı düz bir kaba dökülür, buzdolabına konur ertesi günü servise sunulur.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Yalancı Tavuk Göğsü için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP