Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Çikolatalı Puding

ÇİKOLATALI PUDİNG



100 gr. ufalanmış bayat ekmek içi

150 gr. tereyağı

1,5 çorba kaşığı galeta tozu

Yarım limon kabuğu rendesi

150 gr. pudra şekeri

150 gr. fındık içi

120 gr. çikolata

6 yumurta



Puding kalıbını margarinle yağlayın. Üzerine galeta tozu serpin. Bir kasede tereyağı ile pudra şekerini çırpın, yumurta sarısını katın. Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın, yumurta akını, vanilya ufalanmış ekmek içini, limon kabuğu rendesi, pudra şekeri ve ğala birlikte karıştırın, rendelenmiş çikolatayıda katıp, karıştırın. Bu hamuru puding hamuruna boşaltın. Kapağını sıkıca kapatın, bu kalıbı derince bir tencereye koyup yarısını geçene kadar su doldurun. Orta harlı ateşte 75 dakika pişirin. Ocktan aldıktan 15 dakika sonra kalıbı sudan alın. Soğuduğu zaman kalıbı servis tabağına ters düz edin.



Afiyet Olsun

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP