Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

FINDIKLI PUDİNG

FINDIKLI PUDİNG



MALZEMELER:



-6 yumurta

-1 küçük paket margarin + 1 parmak ilave (150 gr.)

-1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şeker

-1 su bardağı fındık içi

-1 su bardağı galeta unu

-1 limon kabuğu rendesi

-1 çorba kaşığı limon suyu

-1 paket vanilya



YAPILIŞI:



1- Kalıp parşömen kağıdı ile kaplanır, yağlanır, galeta unu serpilir.



2- Porselen bir kasede yağ ile pudra şeker krem haline gelinceye kadar karıştırılır. Yumurta sarıları birer, birer ilave edilir.

3- Bakır bir tencerede yumurta akları çarpılıp katı kar haline getirilir.

4- Şekerli yağın içine, yumurta akları makineden geçirilmiş fındık, galeta unu, limon kabuğu rendesi, limon suyu, vanilya konup karıştırılır. Hazırlanan kalıba boşaltılır.

5- Kalıp daha büyük bir tencereye oturtulur. Tencereye (kalıbın yarısına gelecek şekilde) kenardan soğuk su konur.

6- Buharı çekmesi için tencerenin üzerine önce bir peçete konur, sonra tencerenin kapağı aralık kapatılıp ocakta kaynatılır.

Kaynamasından itibaren 1,5 saat pişirilir. (Kaynama yavaş yavaş olmalıdır.)

7- Soğuyunca kalıp tabağa ters çevrilir. Parşömen kağıdı alınır. İstenirse üzerine çikolatalı sos dökülür.



Esenlikler...

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP