Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Elma Pelteli Muhallebi

ELMA PELTELİ MUHALLEBİ



5 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

1 paket vanilya

Pelte için:

2 adet elma

1 çay bardağı toz şeker

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı nişasta



Muhallebi malzemesi tencereye konur ve sürekli karıştırarak göz göz olana dek pişirilir. Sonra kaselere paylaştırılır. Pelte için elmalar soyulur ve rendelenir. Üzerine şeker su ve nişasta eklenir. Elmalar şeffaflaşana kadar pişirilir. Muhallebilerin üzerine paylaştırılır. Soğuyunca ikram edilir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP