Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Fırında Krema

FIRINDA KREMA



Malzemeler:

1 paket vanilya

500 ml. kremşanti (2 su bardağı)

4 yumurta sarısı

2 yumurta

110 gr. şeker (1/2 su bardağı)



Yapılışı:

Fırını 180 derece ısıtın. Fırın tepsisini yarısına kadar suyla doldurup fırının alttan 2. rafına koyun. Vanilyayı krem şanti ile kaynatın.

Bu arada 4 yumurta sarısı, 2 yumurta ve 50 gr. şekeri çırpın. Sıcak kremşantiyi yumurta karışımına katın, ısıya dayanaklı bir kaseye boşaltın ve su dolu bir tepsiye koyarak 20-25 dk. pişirin. Fırından çıkarın, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine 60 gr. şeker serpin. Fırın ızgarasını en yüksek ısıya ayarlayın. Fırın tepsisini yine yarısına kadar soğuk suyla doldurun, kaseleri içine oturtun. Bu kez fırının en üst rafına koyun ve 3-4 dk. karamelize edin. Fırından çıkarın, soğuduktan sonra servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP