Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Fırında Merengli Puding

FIRINDA MERENGLİ PUDİNG



600 gr süt

40 gr pirinç

90 gr pudra şekeri

2 çay kaşığı karışık baharat (tarçın, vanilya, vs.)

1/2 limon kabuğu rendesi

50 gr kuru üzüm

2 yumurta, (akları, sarıları ayırılmış)



Sütü bir kabın içinde ısıtıp üstüne pirinçleri serpiştirin. Kaynama noktasına ulaştırıp sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana dek birkaç dakika pişirin. Ateşten indirin ve 2 yemek kaşığı şeker, baharatlar, limon kabuğu rendesi ve üzümleri içine katın. Yumurta sarılarını bir çatalla çırpın. Pirinç karışımından iki kaşık yumurtaların içine katıp iyice yedirdikten sonra, tümünü pirinç karışımına ekleyin. Yağlanmış, fırına dayanıklı bir kaba karışımı boşaltın. Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırptıktan sonra kalan şeker ile karıştırın. Üstü için şekerden bir kaşık ayırmalısınız. Hazırlanan bu merengi pudingin üstünü tümüyle kapatacak biçimde yayın. Üstünde, bir kaşıkla, değişik şekiller yapıp, şekeri serpiştirin, önceden ısıtılmış orta ısıdaki fırında, üstü pembeleşip gevrekleşene dek 20 dakika pişirin.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP