Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Tereyağlı Ekmek Pudingi

TEREYAĞLI EKMEK PUDİNGİ



6 dilim beyaz ekmek

50 - 75 gr tereyağı

50 gr kuşüzümü, çekirdeksiz kuru üzüm, ya da karışık kuru meyveler

40 - 50 gr. pudra şekeri

3 yumurta

600 gr süt



Artmış ekmeklerinizi bu çabuk yapıldığı kadar lezzetli de olan pudingle değerlendirebilirsiniz.

Ekmeğin kenar kısımlarını kesin ve üzerlerine bol tereyağı sürün. Her dilimi üçgen ya da kare olarak dörde kesin. Fırına dayanıklı 1/2 kg'lık bir kabı iyice yağlayın. Tereyağlı ekmekleri kabınızın dibine dizin ve üstüne meyve kurularını döşeyip, şeker serpiştirin. Bir kat daha ekmek dizip, yine meyve kuruları ve şekeri koyun. Kalan ekmekleri de tereyağlı yüzleri yukarı gelecek biçimde yerleştirip kalan şekeri de serpiştirdikten sonra, yumurtalarla sütü iyice çırpın ve bu ekmeklerin üzerine dökün. 30 dakika ekmeklerin sütü emmesi için beklettikten sonra ılık fırında 45 - 60 dakika, üstü kızarana dek pişirin. Sıcakken servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP