Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Fıstıklı Pekmez Muhallebisi

FISTIKLI PEKMEZ MUHALLEBİSİ



1 su bardağı üzüm pekmezi

5 su bardağı su

1 çay bardağı şeker

2 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı nişasta

1,5 çay bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı

1 tatlı kaşığı tarçın



Soğuk su, pekmez, şeker, un ve nişasta bir tencereye konur ve iyice karıştırılır. Sonra orta ateşe oturtulur. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce tarçın ve fıstık atılır. Kaselere paylaştırılır. Soğuyunca üzerine dövülmüş fıstık serperek servise sunulur.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP