Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Güveçte Fırın Sütlaç

GÜVEÇTE FIRIN SÜTLAÇ



8 bardak süt

300 gr toz şeker

1 kahve fincanı pirinç

1/4 kahve fincanı pirinç unu

1/4 kahve fincanı nişasta

1,5 bardak su (pirinç için)

3/4 bardak su (pirinç unu ve nişasta için)

1 kahve kaşığı tuz



Malzemesinden sütlaç pişirilir ve güveçlere bölünür. Sütlaç, ılınınca, güveçler bir tepsiye konularak iyice kızdırılmış fırına sürülür. Sütlaçların üzeri pembeleşinceye kadar kızartılır ve fırından alınır. Soğuyunca servis yapılır.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP