Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

SÜTLAÇ

SÜTLAÇ



MALZEMELER

1.5 kg süt

1 büyük çay fincanı dolusu pirinç

1 büyük çay fincanı toz şeker



HAZIRLANIŞI

Ayıklanmış, yıkanmış pirinç bol suda pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika haşlanır. Piştikten sonra süzülen pirinç 1.5 kilo süte ilave edilir, daha sonra buna şeker de katılır ve koyulaşana kadar tahta bir kaşıkla karıştırılarak orta harlı ateşte 20 dakika kadar pişirilir.

Ufak toprak kaplara dökülür, arzuya göre fırına konup fırının ızgara bölümü açılarak sütlaçların üst kısmı hafif yakılır.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Sütlaç için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP