Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

İki Katlı Tatlı

İKİ KATLI TATLI



5.5 bardak (su bardağı) süt

3 kahve fincanı buğday unu

3.5 şeker

125 g. (yarım paket) luna veya tereyağı

1 paket vanilya

ikinci kat:

dr oetker çikolatalı sos veya spangle



Margarin veya tereyağı çelik bir tencerede eritilir. Un konur iyice kavrulur, rengi kahveye dönmeden soğuk süt katılır. Karıştırılarak pişirilir. Ocaktan indirmeden vanilyası konur. Islak borcama dökülür. Önce dışarda sonra buzdolabında soğutulur. İkinci kat için çikolatalı sos veya supangle tarifine uygun pişirilir. Birinci katın üstüne dökülür. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra kare kare dilimlenip servis yapılır. Bu tatlının tabanı da katı, nerdeyse kek gibi olmaktadır. Tatlının püf noktası unun yanmadan uzun süre kavrulmasındadır.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP