Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

İrmikli Havuç Tatlısı

İRMİKLİ HAVUÇ TATLISI



Yarım paket margarin

3 su bardağı süt

1 su bardağı su

1 su bardağı irmik

1,5 su bardağı toz şeker

4 adet orta boy havuç

2 avuç fındık

1 paket toz krem şanti



Margarinle irmik, rengi değişene kadar kavrulur. Üzerine 3 su bardağı sütle, 1 su bardağı toz şeker karışımı konur. Kıvam alana kadar pişirilir. Havuç ince rendelenir, üzerine 1 su bardağı su ve yarım su bardağı toz şeker katılır, yumuşayana kadar pişirilir. İrmikli karışımın üzerine khavuçlu karışım, fındık içi, toz krem şanti eklenir. Mikserle 1-2 dakika karıştırılır. Uygun büyüklükte kenarlı bir kaba dökülür, buzdolabında bir gece dinlendirilir.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Havuç Tatlısı için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP